Zelené bulguroto
24. leden 2018
Recept na zdravý oběd či lehkou večeři pro všechny příznivce dobrého jídla.
Zelené bulguroto
Suroviny:
- 200 g bulguru
- 30 g oleje
- 1 střední šalotka
- 700 ml vývaru Kuřecího bujonu bez tuku Nahrin
- špetka Česnekového koření Nahrin
- 200 g mraženého hrášku
- 170 g čerstvého špenátu
- 1 hrst máty
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 250 ml vody
- 200 g měkkého kozího sýra
- špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
- špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)
- 1 lžička zakysané smetany
Příprava:
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přisypte najemno nakrájenou šalotku a orestujte. Přidejte propláchnutý bulgur a míchejte asi 2 minuty. Přilijte vývar z Kuřecího bujonu bez tuku a nechte vařit asi 20 minut, dokud se tekutina nevyvaří. Mezitím umixujte dohladka pyré z rozmraženého hrášku, špenátu, máty, citronové kůry a vody. Na pánvi rozehřejte lžičku oleje a přidejte hráškovou směs a kozí sýr, vařte 3 minuty. Pak smíchejte bulgur s hráškovým pyré a ozdobte lžičkou zakysané smetany.
Přejeme dobrou chuť!