JUST přichází z přírody

Upečte si zdravější Vánoce

Upečte si zdravější Vánoce
09. prosinec 2016

Celozrnná mouka nezklame

Zkuste letos při pečení vánočního cukroví nahradit bílou mouku tou celozrnnou, obsahuje více zdravých látek než klasická bílá. Velmi populární je špaldová, ale skvěle fungují i bezlepkové varianty jako třeba rýžová nebo pohanková mouka. Chuťově zajímavé jsou na mouku rozemleté mandle, můžete jimi nahradit část mouky třeba ve vanilkových rohlíčcích.

Sladit nemusíte jen bílým cukrem
Oslaďte si letos cukroví například rozmixovaným sušeným ovocem, jako jsou mleté fíky nebo datle. Cukr se dá nahradit také tradičním medem. Mezi spolehlivá sladidla, která jsou běžně k dostání, patří i sirupy jako datlový nebo javorový. Ani se sušeným ovocem, medem a ovocnými sirupy to ale nepřehánějte!

Zlatá střední cesta
Vaši vánoční pohodu by mohlo narušit, když rodině bez varování naservírujete výhradně super zdravé cukroví bez lepku a cukru. Vydejte se zlatou střední cestou a postupujte po malých krůčcích. Bílou mouku nevynechávejte úplně, jen ji zkuste zkombinovat s celozrnnou. A rafinovaný cukr nahraďte alternativním sladidlem pouze u některých druhů cukroví. Věřte, že vás experimentování s vánočním cukrovím bude bavit nejen tyto Vánoce.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.