JUST přichází z přírody

Těstoviny s balsamikovou omáčkou

Těstoviny s balsamikovou omáčkou
23. květen 2018

Máte rádi italskou kuchyni? Přinášíme recept na jednoduchý hlavní chod.

Suroviny:

  • 1 feferonka
  • 1 červená cibule
  • dva stroužky česneku
  • 200 g parmské šunky
  • máslo
  • těstoviny
  • pažitka
  • tvrdý sýr
  • Balsamikový ocet Nahrin
  • Česnekové koření Nahrin

Najemno nasekanou feferonku, červenou cibuli, česnek a na proužky pokrájenou parmskou šunku krátce orestujte na pánvi. Přidejte tři lžíce Balsamikového octa, který nechte odpařit. Vzniklou směs zalijte naběračkou vody z těstovin, zlehka provařte, dochuťte Česnekovým kořením a odstavte z plamene. Mírně zchladlou omáčku zjemněte dvěma lžícemi másla. Poté, co se máslo rozpustí, smíchejte omáčku s uvařenými těstovinami. Hotové porce lze dozdobit jemně nasekanou pažitkou a lupínky tvrdého sýra.

TIP: Nejste si jisti, zda někteří z hostů drží bezlepkovou dietu? Sáhněte po rýžových těstovinách. Jsou jemné a společné stolování bude bez obav.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.