JUST přichází z přírody

Tabouleh

Tabouleh
23. červenec 2021

Příprava
Kuskus vložte do velké mísy. Zalijte ho zeleninovým bujonem, přiklopte a nechte asi 5 minut bobtnat, dokud se tekutina zcela nevstřebá. Takto připravený kuskus načechrejte vidličkou. Přidejte olivový olej a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu. Nakrájejte cibuli, rajčata a oloupanou okurku na kostičky. Olivy vypeckujte a rozpulte. Všechny přísady dobře promíchejte s kuskusem. Nasekejte petrželku a nakrájejte lístky máty na jemné proužky, vmíchejte bylinky je do salátu. Dochuťte pepřem, solí a podávejte.

Tip: Salát se výborně hodí ke grilovaným pokrmům.

Suroviny na 4 porce:
170 g kuskusu
170 ml Středomořského bujonu Nahrin, který lze nahradit Kuřecím bujonem bez tuku Nahrin
2,5 lžíce extra panenského olivového oleje, jež lze nahradit Bodlákovým olejem Nahrin
2,5 lžíce citrónové šťávy
2–3 rajčata
1–2 cibule
270 g okurky
12 zelených oliv
snítku petrželky
snítku máty
sůl, pepř

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.