JUST přichází z přírody

Salát z pečené řepy

Salát z pečené řepy
21. prosinec 2020

Nasládlá řepa, slaný sýr a česnek – zajímavá kombinace, viďte?

Červenou řepu očistěte, nakrájejte na silnější kolečka a rozložte na pečicí papír. Nevadí-li vám čerstvý česnek, přidejte několik nevyloupaných stroužků na plech. Vše zalijte olivovým olejem, ochuťte Kořením z bylin a mořské soli a zakryjte alobalem. Řepu je třeba péct do změknutí, což zabere asi půl hodinu. Když je řepa hotová a trochu vychladne, nakrájejte ji na větší kousky. Upečené stroužky česneku vymačkejte ze slupek a v míse je smíchejte s nakrájenou řepou. Dále do salátu přidejte rozdrobený sýr a nadrobno pokrájené ořechy. Salát chutná skvěle ještě vlažný, nebo i po úplném vystydnutí.

Tip: Pokud vám čerstvý česnek nedělá dobře, nahraďte jej v tomto receptu Česnekovým kořením Nahrin.

Suroviny:
• 2 velké červené řepy
• 6 stroužků česneku nebo Česnekové koření Nahrin
• 2 lžíce olivového oleje
• 150 g sýru feta nebo balkánského typu
• 1 hrst vlašských ořechů
Koření z bylin a mořské soli Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.