JUST přichází z přírody

Šafránové rizoto v dýni

Šafránové rizoto v dýni
07. duben 2022

Zkuste rizoto trochu jinak.

Budete potřebovat:
• 1 větší dýni hokkaido
• 4 lžíce olivového oleje
• půl lžičky soli
• 1 cibuli
• 400 g rýže na rizoto
• 400 ml bílého vína
• 1 litr připraveného Zeleninového bujonu Intenso & Puro
• 1 lžíci másla
• 50 g strouhaného parmezánu
• 2 špetky šafránových nití
• čtvrt svazku čerstvé petrželky

Dýni odkrojte vršek a vydlabejte ji. Vnitřek dýně i spodní část odkrojeného vršku potřete olivovým olejem. Dýni posolte a pečte v troubě na 200 stupňů po dobu asi 30–40 minut. Mezitím si v kastrolu rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezhnědne. Poté přisypte propláchnutou rýži, bílé víno a Zeleninový bujon Intenso & Puro, lžíci másla a strouhaný parmezán. Na konec do rizota přidejte šafrán a směs vařte, dokud rýže nezměkne a rizoto začne mít krémovou konzistenci. Hotové rizoto naservírujte do pečené dýně a ozdobte čerstvou petrželkou.

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.