JUST přichází z přírody

Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem

Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem
18. září 2018

Podzimní polévka se špetkou exotiky v podobě šťávy z pomeranče zahřeje a jistě udělá radost po dlouhé procházce nebo pracovním dni.

Suroviny

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Odříznuté stopky koriandru nasekejte, lístky uchovejte v chladnu na dokončení. Obojí restujte v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut. Oloupané batáty a mrkve nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce a dál několik minut opékejte. Pak zalijte vývarem, dochuťte kořením a povařte 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní vymačkanou šťávu z pomeranče. Okořeňte dle chuti. Na talíři posypte polévku sezamem a lístky koriandru.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.