JUST přichází z přírody

Mascarpone dort s Horským jalovcem

Mascarpone dort s Horským jalovcem
28. červenec 2020

Tentokrát přinášíme recept na osvěžující nepečený dort s čerstvým ovocem.

Na dno kulaté dortové formy a podél okrajů rozložte dětské piškoty namočené v kávě s rumem. Na vzniklou vrstvu piškotů položte na kolečka nakrájené banány, které posypte malinami. Ušlehejte šlehačku a když je dostatečně hustá, přidejte sýr mascarpone a cukr s pravou vanilkou. Vše důkladně promíchejte a směs navrstvěte na banány s malinami. Vršek dortu ozdobte malinami, borůvkami a lístky čerstvé máty, příp. ovocem, které máte zrovna k dispozici. Hotový dort nechte vychladit v lednici (ideálně do druhého dne). Těsně před podáváním každou porci přelijte lžičkou Horského jalovce. Dobrou chuť!

O recept včetně fotografie se s námi podělila Šárka Hahnová.

Suroviny:
• 1 hrneček kávy
• 5 lžic rumu
• 1 až 2 balíčky piškotů
• 3 banány
• 2 kelímky šlehačky ke šlehání (doporučujeme použít i ztužovač šlehačky)
• 2 balení sýru mascarpone (nebo 2 pomazánková másla bez příchuti)
• 1 sáček vanilkového cukru s pravou vanilkou (i ten můžete nahradit Horským jalovcem)
• 4 hrsti malin
• 2 hrsti borůvek
• pár snítek čerstvé máty
Horský jalovec Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.