Krémová lososová polévka
Hledáte-li inspiraci na zajímavou rybí polévku na sváteční menu, pak by vás mohl zajímat recept na krémovou lososovou polévku.
Suroviny
- 2 podkovy lososa (nebo filet s kůží o váze 500 g)
- bobkový list, nové koření a pepř (lze vynechat)
- 1 šalotka
- 1 malá mrkev
- 100 ml bílého vína (lze vynechat)
- 3 menší brambory
- 125 ml smetany
- 2 lžíce nasekaného kopru nebo petržele
- Citronový pepř Nahrin
- Koření z bylin a mořské soli Nahrin
- 3 lžíce Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
Kůži, kostru a třetinu masa 30 minut zlehka vařte v 1,2 l vody se Zeleninovou instantní polévkou bez tuku (můžete přidat bobkový list, nové koření a pepř). Mezitím na oleji nechte zesklovatět šalotku a drobné plátky mrkve, zalijte bílým vínem a trochu zredukujte. Zalijte scezeným vývarem, přidejte na kostičky nakrájené brambory a vařte, dokud brambory nezměknou. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a kopr (nebo petrželku), Koření z bylin a mořské soli a Citronový pepř (opatrně dle chuti). Do polévky vložte zbylé kousky lososa a ještě ji asi 5 minut povařte. Na talíři můžete zdobit koprem nebo petrželkou.
Recept pro vás připravil Radim Aksamit.