JUST přichází z přírody

Fit s Luciou: recepty na červenec

Fit s Luciou: recepty na červenec
24. červen 2021

Každý měsíc vám přinášíme v seriálu Fit s Luciou tři zajímavé pokrmy. Budete-li mít mezi nimi hlad, můžete jídelníček doplnit o dopolední svačinu v podobě ovoce a hrsti oříšků nebo odpolední svačinu skládající se ze zeleniny nebo polévky.


jidlo_crnc_01.png
Snídaně: Pomazánka z červené čočky
• 1 šálek namočené červené čočky
• 7 kusů sušených rajčat v oleji
• 2–3 lžíce Bodlákového oleje Nahrin
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Česnekové koření Nahrin
• Pro dospělé možno přidat i trošku koření Piccante Nahrin

Čočku uvaříme (asi 10–15 minut) a přecedíme, aby v ní nezůstala voda. Poté ji rozmixujeme najemno spolu se sušenými rajčaty, olejem a kořením. Tato mega rychlá pomazánka chutná dětem i dospělým. Je zdrojem minerálních látek, železa a fantasticky se hodí na chléb, knackebröt či jednohubky – ty můžete dozdobit černým sezamem nebo špetkou koření Piccante.


jidlo_crnc_02.png
Večeře nebo klidně i snídaně: Low-carb bagetky
• 2 vajíčka
• 0,5 dcl vody
• 200 g hrudkovitého tvarohu
• 100 g pomletých slunečnicových semínek
• 3 čajové lžičky psylia
• 20 g pomletých lněných semínek
• 2 čajové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

Z bílků vyšleháme sníh a poté do nich pomalu přidáme směs žloutků, tvarohu a vody. Suché ingredience smícháme a pak vše spojíme dohromady ve větší míse. Ze vzniklého těsta vytvoříme 4 bagetky nebo 6 žemlí a ty pečeme na 170 stupňů přibližně 40 minut.


jidlo_crnc_03.png
Dezert: Hrnečkový perníkový koláč od Lucky pro všechny dětičky
(bez lepku, mléka, cukru – přesto je báječný!)
• 2 šálky pomletých ovesných vloček bez lepku
• půlka balení kypřícího prášku bez fosfátů
• 1 čajová lžička skořice
• 1 čajová lžička perníkového koření
• 2 polévkové lžíce kakaa
• 2 zralé banány, které se postarají o sladkost
• 4 vajíčka
• 1 šálek rostlinného mléka
• půl šálku kokosového oleje
• 5 kusů velkých nastrouhaných jablek

Všechny suroviny dobře promícháme v míse a pečeme na 170 stupňů po dobu asi 40 minut. Na horký koláč můžeme nanést domácí džem a po vychladnutí jej polít rozpuštěnou čokoládou, do níž jsme přidali trošku Bodlákového oleje. Tento koláč je mimořádně šťavnatý a pochutnají si na něm děti i dospělí.

Další recepty z tohoto seriálu najdete zde.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.