JUST přichází z přírody

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo
22. leden 2020

Neprávem opomíjená čočka patří do české kuchyně a je součástí jednoduchých receptů, jako je třeba tento.

Čočku přeberte, propláchněte a nechte namočenou dvě hodiny. Poté vodu slijte a čočku uvařte doměkka v čisté vodě. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Osmahněte ji dozlatova na sádle spolu s trochou mouky. Směs z pánve zamíchejte do uvařené čočky a obsah hrnce dochuťte octem, Kořením z bylin a mořské soli, pepřem, majoránkou a Česnekovým kořením. Vejce uvařte natvrdo. Jednotlivé porce čočky s podélně rozkrojeným vajíčkem můžete doplnit kyselou okurkou a ozdobit dozlatova osmaženou cibulkou.

Suroviny:
• 500 g čočky
• 1 velká cibule
• lžíce sádla
• 2 lžíce polohrubé mouky
• 1 lžíce octa
• pepř
• majoránka
• 4 vejce
• 4 kyselé okurky
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Česnekové koření Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.