JUST přichází z přírody

Asijský ramen

Asijský ramen
15. září 2021

Vyzkoušejte recept na vydatnou polévku s tofu a nudlemi.

Nejprve krátce orestujte kari pastu se zázvorem nakrájeným na nudličky – ideálně na dně nepřilnavého hrnce. Poté přidejte zeleninový bujon, přiveďte směs k varu a přilijte arašídové máslo rozmíchané v kokosovém mléce. Hrnec přiklopte a jeho obsah nechte dusit. Mezitím si připravte brokolici, kterou očistěte a rozlámejte na maličké růžičky. Zelenou část jarní cibulky pokrájejte na kolečka. Tofu pokrájejte na kostičky. Pak je na čase vrátit se k hrnci. Do vroucího základu polévky dejte všechnu brokolici a polovinu množství jarní cibulky. Směs vařte jen pár minut a poté přidejte nudle. Polévku s nudlemi vařte podle návodu, obvykle to bývá okolo 3 minut. Poté polévku odstavte z plamene, je připravena k podávání. Servírujte ji ve velkých miskách. Do každé z nich vlijte polévku a jednotlivé porce dotvořte přidáním nakrájeného tofu, sezamových semínek a čerstvé jarní cibulky, kterou jste si nechali stranou při vaření.

Tip: Tato polévka chutná báječně zejména, je-li pikantní. Hostům, kteří mají rádi pálivá jídla, porce dochuťte troškou koření Piccante.

Suroviny:
• 1 lžička červené kari pasty
• 3 cm čerstvého zázvoru
• 6 dl vody
• 1 lžička Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
• 2,5 dl kokosového mléka
• 80 g arašídového másla
• 450 g brokolice
• 2 balení nudlí ramen
• 1 svazeček jarní cibulky
• 250 g tofu
• pár lžiček sezamu na dozdobení porcí
• koření Piccante Nahrin

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin, který spolupracuje s různými autory.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.